Inntrykk fra en aldrende debutant.

Dansetreff for seniorer, Narvik, helga 14.-16. oktober 2022

I tidligere tider blusset ungjentene i det øvre sosiale sjikt på sitt obligatoriske debutball.
Siden har tiden gått for oss alle.

Denne helga har jeg, som señora, debutert på regiontreffet til Troms Seniordans, der også seniordanserne fra Ofoten og Vesterålen er med.
Hvert andre år arrangeres et slikt regiontreff.
Det ga mersmak.

«Bytt om fot, bytt om fot, gå og gå, arkade – rød skal foran blå – tilbake – og så dos-á-dos.»

Vi hører den myndige røsten over den rytmiske musikken som strømmer utover lokalet.

«Vi» er etthundre danseglade, humørfylte mennesker fra hele regionen, som denne helga har funnet veien til Grand Hotell i Narvik.

Vi representerer 13 lag: Andenes, Balsfjord, Bjerkvik, Bygdespretten, Bø, Gofoten, Hadsel, Harstad, Hjerteringen (Finnsnes og Sørreisa), Ibestad, Nordreisa og Sortland. Det hele er forbilledlig bundet sammen av Audhild Myrvoll. (bildet under).

Audhild Myrvoll

Fra fredag 14. til søndag 16. oktober har vi stått på. Flere instruktører har vekslet på å trene oss i de forskjellige dansene. Runde etter runde, noen feilsteg her og der hos mange av oss, men vi erfarer at vi er ikke for gamle til å lære. Å, huff, der ble det visst feil igjen – og hvordan var nå twinkle igjen…?  Pyttsan, det gjør ingenting; ingen lar seg merke med det, jeg tar meg kjapt inn og danser ufortrødent videre.

Før vi gir oss med en sang, etter flere gjennomganger, har vi opplevd å mestre trinnene – sånn høvelig.

I løpet av dagene har vi selvfølgelig både vann- og matpauser innimellom – kokken på Grand kan forresten sitt fag! – og det er absolutt lov å sette seg ned litt innimellom, hvis man behøver å puste litt ekstra på før man igjen finner en plass i ringen. Selv om mange av dansene foregår parvis i ring, er vi ikke kjønnsdelt. Derimot deles vi inn i farger, vist med de røde og blå båndene vi bærer som et smykke rundt halsen.

Ringdans, rekkedans, line dance …
Vi får servert variert musikk med ulikt tempo og rytmikk. Dette er jammen god trim, det kan jeg love! Dans er sosialt, og fremmer både kondisjon, hukommelse og humør.
Det er nok riktignok et par år til neste regiontreff, men heldigvis ikke så lenge til neste dans. Narvik Seniordans har ukentlige treninger. Og så tar vi også en kaffekopp på kafe etterpå. Jeg gleder meg allerede til onsdag 😊.